Puumanni

Puumanni on Hiidenveden rannalla uusin laavuranta. Se sijaitsee Nummelasta 3,5 km Lohjan suuntaan Pääksniemen rannalla Laukkallion näköalapaikan jälkeisen kauniin hiekkarantalahden rannalla. Paikalla on 2 laavua, PuuCee ja puuvaja. Molemmissa laavuissa on nuotiopaikka, mahtavat penkit ja järeät laavupöydät. Rannassa on myös nuotiopaikka ja penkit joten Puumanniin mahtuu hyvin useampi seurue. Pääkslahden luontopolku kulkee aivan laavun vierestä ja rantapolku on varustettu pitkospuin.
Telttapaikkoja on runsaasti. Erämelonnan SM-kisoissa toukokuussa 2015 Puumannissa oli noin 35 telttaa ja lisää olisi mahtunut.


Vuoden 2014 alussa Hiidenveden Purjehtijat ehdotti Vihdin kunnalle 2 laavun rakentamista kunnalle. Kunta suostui ehdotukseen ja HiiPu rakensi talkoilla v. 2014-2015 2 komeaa, suorastaan järeää laavua rantakoivikkoon. Laavut ovat Vihdin kunnan ja tarkoitettu yhteiseen käyttöön. Hiidenveden Purjehtijat, HiiPu, hoitaa ja pitää kunnossa laavupaikkaa.

Muutamia kuvia HiiPun syksyn 2014-2015 talkoista:

 

Erämelonnan SM-kilpailut 2015, sunnuntaiaamu
Ykköslaavu lähinnä Nummelaa katsoo Kiihkelysselälle Hiidenvedelle
Kakkoslaavu lähinnä Hiidensiltaa katsoo samoin Kiihkelyksenselälle Hiidenvedelle
Ykköslaavun nuotiopaikka ja nurkkaus
Mestarit asettamassa raakkua -gillitasoa- ja nokipannukoukkua
Ykköslaavun nuotiopaikka ja rantanuotiopaikka rannassa. Näkymä Hiidenvedelle.
Hyvin mahtuu isompikin porukka nuotiopiiriin
Tästä alkaa laavu nousta, kun kuoret kaavataan pois. Aiemmin on jo järeät tuulenkaatamat kuuset karsittu ja pätkitty 4 - 6 m pitkiksi ja kuskattu myskynkaatamapaikalta Puumanniin.
Laavumestarit työssä. Laavu kohoaa ihan silmissä.
Tekijämiehiä työlaavussa nokipannukahvilla.