ohjeet MK 1 ja MK 3

Tervetuloa HiiPun melontakurssille

 

Kyseessä on melonnan peruskurssi, joka sopii aloittelijoille.

Kurssi noudattaa Kanoottiliiton melontakurssisuositusta.

Kurssilla käytetään HiiPun kajakkiyksiöitä ja melontavarusteita.


Kurssi pidetään lauantaina ja sunnuntaina klo 9 - 15. Ajo ohje on HiiPun kotisivuilla www.HiiPu.fi. Tarkka osoite on Niittyrinne (Yli-Haakkointieltä alas rantaan).
 

Lauantaina melotaan Maaniitunlahdella HiiPun rannan tuntumassa. Lounastauko klo 11.30 - 12.30 pidetään HiiPun rannassa. Osa harjoituksista suoritetaan maissa.


Ensimmäisen kurssipäivän päätteeksi on pelastautumis- ja kaatumisharjoitus. On erittäin tärkeää hankkia tämäkin elämys valvotusti ja opastetusti, jotta olisi edes hieman kokemusta tilanteesta, jos vahinko joskus sattuu omalle kohdalle osumaan.

Harjoituksen jälkeen on mahdollista lämmitellä saunassa.

Pelastusharjoitus kaatumisineen on vapaaehtoinen, joskin sen suorittamatta jättäminen merkitään kurssitodistukseen.
 

Toinen päivä melotaan retkeillen Hiidenvedellä. Lounastauko pidetään laavulla. Jollei ole metsäpalovaroitus voimassa, siellä voidaan tehdä nuotio. Muussa tapauksessa on tyytyminen viileisiin eväisiin ellei ole retkikeitintä matkassa. Retkelle voi ottaa omia varusteita mukaan.
 

Melonta-asu:

Verryttelypuku tai muu sään mukainen asu. Asun tulee olla liikkumiseen sopiva. Farkut eivät sovellu melomiseen. Sateen sattuessa vedenpitävä asu on paikallaan. Isohko sadetakki, jonka voi pukea melontaliivien päälle vaikka vesillä ollessa suojaa mainiosti tuulelta ja myös jonkin verran kastumiselta. Kohtalainen sadekaan ei haittaa melontakurssin suorittamista.

Pakollinen varuste: Varavaatteet

Varaa kurssille mukaan melomiseen sopivat vaihtovaatteet vesitiiviisti pakattuna (Esimerkiksi ehjiin kaksinkertaisiin muovipusseihin tai kunnon kuivapussiin pakattuna). Taukotakki voi olla tarpeen viileillä keleillä.

Jalkineet:

Meloessa ei voi käyttää lenkkareita tai muita vastaavia jäykkiä jalkineita. Mahdollinen uimasilleen joutuminen tulee jalkineita valittaessa huomioida. Uimatossut, melontatossut, kevyet ja joustavat jalkineet sopivat melontaan. Kengännauhoja tai vastaavia ei niissä saisi olla, jotta ne eivät jäisi jumiin jalkatukiin tai muihin kajakin rakenteisiin. Monet melovat paljain jaloin tai villasukkasillaan.

Muu varustautuminen:

Päähine suojaksi auringolta tai sateelta. Auringolta suojautuminen on erityisen tärkeää vesillä.

Aurinkolasit ja silmälasit tulee varustaa putoamisen varalta esimerkisi kuminauhalla tms.

Avaimet, kännykät ja muut arvoesineet voit säilyttää pukutiloissa olevissa lukittavissa kaapeissa. Mikäli viet tavaroitasi vesille huomioi putoamis- ja kastumisvaara. Vetoketjullinen tasku on hyvä paikka pukukaapin avaimen säilyttämiseen.

Ota mukaan juomapulloihin tarpeeksii juotavaa koko päiväksi ja riittävästi evästä. Pakkaa eväät vesitiiviisti.

Pyyhe

Istuma-alusta vaikkapa solumuovin palanen. Maissa tehtävissä harjoituksissa istutaan maassa. Samoin tauoilla voi olla mukavampi käyttää alustaa kuin istua (märällä) maankamaralla.

Erityistä:

Uimataito on melojan perustaito. Oletamme sinun olevan uimataitoinen. Jos uimataitosi on ruosteessa tai puutteellinen, ilmoitathan asiasta kurssin ohjaajille.

Pohjoismaissa käytettävän uimataidon määritelmän mukaan uimataitoinen on henkilö, joka syvään veteen pudottuaan ja noustuaan pinnalle pystyy uimaan yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta vähintään 50 metriä on uitava selällään.

Tasapainon ja tajunnan menetystä aiheuttavat sairaudet (diabetes, epilepsia, ym.) tulee saattaa ohjaajien tietoisuuteen oman turvallisuutesi vuoksi.


Kurssi tulee olla maksettu ennen kurssin alkua. Toivomme kaikkien maksavan kurssin HiiPun tilille. Maksuohje viestin lopussa.

Jos maksat kurssin viimeisellä viikolla ennen sen alkamista, varaa mukaasi kuitti maksusta tullessasi kurssille.

Hintaan sisältyy kurssimateriaali, kaluston käyttö sekä diplomi.

Kurssimaksu toimii myös liittymismaksuna, jos haluat HiiPun jäseneksi. Katso lisää osoitteesta hiipu.fi.

 

Ystävällisin terveisin

Hiidenveden Purjehtijat


 

 

Meloja 1 -kortti

 

HiiPu sai oikeuden Euro Paddle Pass (EPP) -järjestelmän 1-tason kortin myöntämiseen. Kortin saadakseen on hyväksytysti suoritettava kaikki osa-alueet peruskurssillamme.

Kortin voi lunastaa itselleen 10 euron hintaan.

Kortti on helppo tapa todistaa taitonsa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Esimerkiksi monet vuokraamot vaativat tietyn tason osaamista vesille pääsemiseksi. Lisätietoa SMSL:n sivulta.