ohjeet MK 2 ja MK 4-6

 

Tervetuloa HiiPun melontakurssille

 

Kyseessä on melonnan peruskurssi, joka sopii aloittelijoille ja jonkin verran meloneillekin.

Kurssi noudattaa Kanoottiliiton melontakurssisuositusta.


Kurssi pidetään ma, ke ja to klo 18-21. Paikalla HiiPun rannassa on hyvä olla jo varttia vaille aloitusta. Ajo ohje on HiiPun kotisivuilla www.HiiPu.fi. Tarkka osoite on Niittyrinne (Yli-Haakkointieltä alas rantaan).

Kaksi ensimmäistä päivää harjoitellaan melontatekniikkaa ja opitaan melonnan perustiedot.

Toisen kurssipäivän päätteeksi on pelastautumis- ja kaatumisharjoitus. On erittäin tärkeää hankkia tämäkin elämys valvotusti ja opastetusti, jotta olisi edes hieman kokemusta tilanteesta, jos vahinko joskus sattuu omalle kohdalle osumaan. Pelastusharjoitus kaatumisineen on vapaaehtoinen, joskin sen suorittamatta jättäminen merkitään kurssitodistukseen.
 

Kolmas päivä melotaan torstaimelontana, jonka voi meloa kurssiviikolla tai kahden seuraavan viikon torstaina. Todistuksen melontakurssin suorittamisesta saat torstaimelonnan jälkeen.

Kurssilla käytetään HiiPun kajakkiyksiöitä ja melontavarusteita.


Melonta-asu:

Verryttelypuku tai muu sään mukainen asu. Asun tulee olla liikkumiseen sopiva. Farkut eivät sovellu melomiseen. Sateen sattuessa vedenpitävä asu on paikallaan. Kohtalainen sadekaan ei haittaa melontakurssia. Varaa kurssille mukaan myös vaihtovaatteet vesitiiviisti pakattuna (Esimerkiksi ehjiin kaksinkertaisiin muovipusseihin pakattuna).

Jalkineet:

Meloessa ei voi käyttää lenkkareita tai muita vastaavia jäykkiä jalkineita. Mahdollinen uimasilleen joutuminen tulee jalkineita valittaessa huomioida. Uimatossut, melontatossut, kevyet ja joustavat jalkineet sopivat melontaan. Kengännauhoja tai vastaavia ei niissä saisi olla, jotta ne eivät jäisi jumiin jalkatukiin tai muihin kanootin rakenteisiin. Monet melovat paljain jaloin tai villasukkasillaan.

Muu varustautuminen:

Päähine suojaksi auringolta tai sateelta. Auringolta suojautuminen on erityisen tärkeää vesillä.

Aurinkolasit ja silmälasit tulee varustaa putoamisen varalta esimerkisi kuminauhalla tms.

Avaimet, kännykät ja muut arvoesineet voit säilyttää pukutiloissa olevissa lukittavissa kaapeissa. Mikäli viet tavaroitasi vesille huomioi putoamis- ja kastumisvaara. Vetoketjullinen tasku on hyvä paikka pukukaapin avaimen säilyttämiseen.

Ota mukaan juomapullo ja juotavaa. Tarvittaessa pienet eväät, jotta jaksat.

Erityistä:

Uimataito on melojan perustaito. Oletamme sinun olevan uimataitoinen. Jos uimataitosi on ruosteessa tai puutteellinen, ilmoitathan kurssilla asian ohjaajille, jotta sinulle valitaan melontaliivien sijasta pelastusliivit.

Tasapainon ja tajunnan menetystä aiheuttavat sairaudet (diabetes, epilepsia, ym.) tulee saattaa ohjaajien tietoisuuteen oman turvallisuutesi vuoksi.


Kurssi tulee olla maksettu ennen kurssin alkua. Toivomme kaikkien maksavan kurssin HiiPun tilille. Jokaisesta osallistujasta oma erillinen maksu. Maksuohje viestin lopussa.

Jos maksat kurssin viimeisellä viikolla ennen sen alkamista, varaa mukaasi kuitti maksusta tullessasi kurssille.

Hintaan sisältyy kurssimateriaali, kaluston käyttö sekä diplomi.

Kurssimaksu toimii myös liittymismaksuna, jos haluat HiiPun jäseneksi. Katso lisää osoitteesta hiipu.fi.

 

Ystävällisin terveisin

Hiidenveden Purjehtijat


 

Meloja 1 -kortti

 

HiiPu sai oikeuden Euro Paddle Pass (EPP) -järjestelmän 1-tason kortin myöntämiseen. Kortin saadakseen on hyväksytysti suoritettava kaikki osa-alueet peruskurssillamme.

Kortin voi lunastaa itselleen 10 euron hintaan.

Kortti on helppo tapa todistaa taitonsa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Esimerkiksi monet vuokraamot vaativat tietyn tason osaamista vesille pääsemiseksi. Lisätietoa SMSL:n sivulta.