Kanoottipoolo

 

Kanoottipoolo on vauhdikas joukkuepeli, jota pelataan viisihenkisin joukkuein kesällä avovedessä ja talvella uimahallissa. Poolossa tarvitaan hyvää kanootinhallintataitoa ja rautaista peruskuntoa. Joukkueet pelaavat ketterillä kolmimetrisillä kajakeilla ja pyrkivät saamaan pallon maaliin, joka on kahden metrin korkeudella vedenpinnasta. Palloa syötetään käsin heittämällä tai melalla vippaamalla.

Kentällä on yhtä aikaa kymmenen pelaajaa. Joukkueessa on maalivahti, kaksi hyökkääjää ja kaksi puolustajaa. Vauhdin ylläpitämiseksi on mukana korkeintaan kolme vaihtopelaajaa, joita voi vaihtaa pelin kuluessa.  

Pelaajan, jolla on pallo hallussa, saa taklata kumoon, joten kajakkipyörähdys ja tuennat kuuluvat pelaajien perustaitoihin.

Turvallisuusvälineistä melontaliivit ja kasvosuojalla varustettu kypärä ovat pakollisia pelivarusteita. Nämä saat käyttöösi HiiPulta.

Ottelussa on kaksi kymmenen minuutin erää.

Pelialue on 35 metriä pitkä ja 23 metriä leveä. Uimahalleissa kenttä on usein pienempi johtuen altaan koosta.

Kanoottipoolo kehittää erittäin hyvin melontatekniikkaa ja antaa taitoja myös kovien kelien avovesimelontaan. Poolossa oppii reagoimaan vaistonvaraisesti oikein yllätyksiin. Tuentojen ja kajakkipyörähdysten kuuluessa pelin luonteeseen, varmuus ja rentous aallokossa lisääntyvät huomattavasti. Suosittelemme lajin kokeilemista kaikille!

 

Kiinnostuitko?

HiiPun kanoottipoolojoukkue kaipaa uusia pelaajia mukaan. Etsimme niin nuoria kuin aikuisiakin. Uimataito ja mielellään 12 vuoden ikä ovat suotavia.

Kysy lisää ja tule rohkeasti kokeilemaan!

Voit ottaa yhteyttä hiipu1@gmail.com tai Pami 0503286748.

Kanoottipoolovuorot

 

Syksy ja talvi: Nummelan uimahallissa tiistai klo 21  -22 ja sunnuntai klo 18.00-21.00
Kesä: HiiPun rannassa tiistai klo 19 - 21 ja sunnuntai klo 18 - 20