Meriturva

Seuraavan kerran Meriturvassa harjoitellaan keväällä 2024.

Vuoden 2023 harjoituksista kuvia täällä.

Kuvia vuodelta 2022 alla.

Mitäs kajakkeja sitä pitikään pakata mukaan?
Ennen altaaseen siirtymistä kajakit pestään ja desinfioidaan.
Kaikki vesillä! Juomatauko ja viime hetken ohjeita seuraavaan harjoitukseen.
Paripelastus Heel hook
Surffitreeniä
Paripelastus "lilluttaen" (skuuppaus)
Tauon jälkeen oli aika metsästää oma karannut kajakki vesiltä
Simulaatiossa Pekka "väsähti", kokeilimme tajuttoman avustamista ja siirtoa vedessä ja kajakkiin
Lopuksi treenattiin hämärissä olosuhteissa

Meriturva 

Jos olet epäröinyt riittävätkö taitosi lähteä tuulisempaan keliin tai muuten vain kaipaat kertausta aallokossa toimimisesta, tämä on sinun juttu! Lohjalla sijaitsevan Meriturvan harjoitusallas tarjoaa melojalle mahdollisuuden harjoitella turvallisesti aallokossa toimimista. Harjoitukset aloitetaan yleensä pienellä aallolla, mutta aallokko saadaan osallistujien fiilisten ja toiveiden mukaisesti kasvatettua treenin edetessä jopa metriseksi. Lisäksi altaaseen saadaan simuloitua tuulta, vesisadetta ja hämärä.

Ohjelmassa on erilaisia pelastautumisharjoituksia niin yksin kuin parin kanssa. Lisäksi allas mahdollistaa mm. kajakkisurffauksen kokeilun, tuentojen harjoittelun ja kontaktihinaustreenin. Ohjelmaa on mahdollista muokata ilmoittautuneiden toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Kenelle?

HiiPun jäsenelle, jolla taitotaso vähintään Meloja 1 (peruskurssin käynyt) ja joka haluaa syventää osaamistaan aallokkomelonnassa. Ensisijaisesti yli 14v. Poikkeuksia voidaan harkita tapauskohtaisesti ilmoittautumistilanteen mukaan. Mukaan haluavan olisi toivottavaa käydä ainakin kerran HiiPun lauantaivuorolla uimahallissa "sileällä vedellä" kertailemassa taitoja ennen Meriturvaa.

Varusteet?

Suosittelemme Meriturvaan kuivapukua, märkäpukua tai anorakkia, sillä altaan vesi on vain 18 asteista ja vaatteet kastuvat jo ensimetreillä, joten kylmyys iskee herkästi. Kajakin, melan, aukkopeitteen ja liivin saat käyttöösi HiiPulta. Kypärä on pakollinen ja sen voi lainata Meriturvasta. Osallistuminen on sallittua myös omilla varusteilla. Mukaan tulisi lisäksi varata pientä evästä ja juomaa.