Meriturva

Keväällä 2024 Meriturvassa treenattiin 24 2. Seuraavan kerran Meriturvassa treenataan keväällä 2025!

Meriturva 

Lohjalla sijaitsevan Meriturvan harjoitusallas tarjoaa melojalle mahdollisuuden harjoitella turvallisesti aallokossa toimimista. Harjoitukset aloitetaan yleensä pienellä aallolla, mutta aallokko saadaan osallistujien fiilisten ja toiveiden mukaisesti kasvatettua treenin edetessä jopa metriseksi. Lisäksi altaaseen saadaan simuloitua tuulta, vesisadetta ja hämärä.

Ohjelmassa on erilaisia pelastautumisharjoituksia niin yksin kuin parin kanssa. Lisäksi allas mahdollistaa mm. kajakkisurffauksen kokeilun, tuentojen harjoittelun ja kontaktihinaustreenin. Ohjelmaa on mahdollista muokata ilmoittautuneiden toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Kenelle?

Jos olet epäröinyt riittävätkö taitosi lähteä tuulisempaan keliin tai muuten vain kaipaat kertausta aallokossa toimimisesta, tämä on sinun juttusi! Vuoro on suunnattu henkilöille, joilla taitotaso on vähintään Meloja 1 (=peruskurssin käynyt) ja joka haluaa syventää osaamistaan aallokkomelonnassa. Ensisijaisesti yli 14v. Poikkeuksia voidaan harkita tapauskohtaisesti ilmoittautumistilanteen mukaan. Mukaan haluavan olisi toivottavaa käydä ainakin kerran HiiPun lauantaivuorolla uimahallissa "sileällä vedellä" kertailemassa taitoja ennen Meriturvaa tai olla muutoin tuoreessa muistissa yksin ja parin kanssa tehtävät pelastukset.

Mukaan mahtuu max 14 osallistujaa.

Varusteet?

Suosittelemme Meriturvaan kuivapukua, märkäpukua tai anorakkia, sillä altaan vesi on vain 18 asteista ja vaatteet kastuvat jo ensimetreillä, joten kylmyys iskee herkästi. Kypärä on pakollinen ja sen voi lainata Meriturvasta. Osallistujilla tulee olla jotkin melontaan sopivat pitäväpohjaiset jalkineet/melontatossut. Kajakin, melan, aukkopeitteen ja liivin saat tarvittaessa käyttöösi HiiPulta. Osallistuminen on sallittua myös täysin omilla varusteilla. Mukaan tulisi lisäksi varata pientä evästä ja juomaa.

Mitäs kajakkeja sitä pitikään pakata mukaan?
Ennen altaaseen siirtymistä kajakit pestään ja desinfioidaan.
Kaikki vesillä! Juomatauko ja viime hetken ohjeita seuraavaan harjoitukseen.
Paripelastus Heel hook
Surffitreeniä
Paripelastus "lilluttaen" (skuuppaus)
Tauon jälkeen oli aika metsästää oma karannut kajakki vesiltä
Simulaatiossa Pekka "väsähti", kokeilimme tajuttoman avustamista ja siirtoa vedessä ja kajakkiin
Lopuksi treenattiin hämärissä olosuhteissa

 

Kuvia vuoden 2022 treeneistä