Meriturva

Mitäs kajakkeja sitä pitikään pakata mukaan?
Ennen altaaseen siirtymistä kajakit pestään ja desinfioidaan.
Kaikki vesillä! Juomatauko ja viime hetken ohjeita seuraavaan harjoitukseen.
Paripelastus Heel hook
Surffitreeniä
Paripelastus "lilluttaen" (skuuppaus)
Tauon jälkeen oli aika metsästää oma karannut kajakki vesiltä
Simulaatiossa Pekka "väsähti", kokeilimme tajuttoman avustamista ja siirtoa vedessä ja kajakkiin
Lopuksi treenattiin hämärissä olosuhteissa

Meriturva 2023

 

Jos olet epäröinyt riittävätkö taitosi lähteä tuulisempaan keliin tai muuten vain kaipaat kertausta aallokossa toimimisesta, tässä olisi nyt loistava tilaisuus. Lohjalla sijaitsevan Meriturvan harjoitusallas tarjoaa melojalle mahdollisuuden harjoitella turvallisesti aallokossa toimimista. Harjoitukset aloitetaan pienellä aallolla, mutta aallokko saadaan osallistujien fiilisten ja toiveiden mukaisesti kasvatettua treenin edetessä jopa metriseksi. Lisäksi altaaseen saadaan simuloitua tuulta, vesisadetta ja hämärä.

Ohjelmassa tulee olemaan erilaisia pelastautumisharjoituksia niin yksin kuin parin kanssa. Lisäksi allas mahdollistaa mm. kajakkisurffauksen kokeilun, tuentojen harjoittelun ja kontaktihinaustreenin. Ohjelmaa on mahdollista muokata ilmoittautuneiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Kouluttajana toimii Jalo-Aatos Alastalo.

Mitä, missä, milloin?

Aallokkotreeniä Merenkulun turvallisuuskoulutuskeskus Meriturvassa lauantaina 11.3.2023 klo 18-21 (tapaaminen HiiPun majalla noin klo 16, takaisin vajalla noin 22.30, aikataulu tarkentuu lähempänä)

Kenelle?

HiiPun jäsenelle, jolla taitotaso vähintään Meloja 1 (peruskurssin käynyt) ja joka haluaa syventää osaamistaan aallokkomelonnassa. Ensisijaisesti yli 14v. Poikkeuksia voidaan harkita tapauskohtaisesti ilmoittautumistilanteen mukaan. Mukaan haluavan olisi toivottavaa käydä ainakin kerran HiiPun lauantaivuorolla uimahallissa "sileällä vedellä" kertailemassa taitoja ennen Meriturvaa.

Varusteet?

Suosittelemme Meriturvaan kuivapukua, märkäpukua tai anorakkia, sillä altaan vesi on vain 21 asteista ja vaatteet kastuvat jo ensimetreillä, joten kylmyys iskee herkästi (laita rohkeasti lisäkysymystä jos vaatetus mietityttää!). Kajakin, melan, aukkopeitteen ja liivin saat käyttöösi HiiPulta. Kypärä on pakollinen ja sen voi lainata Meriturvasta. Osallistuminen on sallittua myös omilla varusteilla. Mukaan tulisi lisäksi varata pientä evästä ja juomaa (näistä tarkemmin tietoa ilmoittautuneille).

Hinta?

Omavastuu noin 50€/henkilö, maksuohjeet ja tarkka hinta ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Miten mukaan?

Mukaan mahtuu 14 henkilöä. Voit ilmoittautua mukaan alla olevalla lomakkeella. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkojen täytyttyä on mahdollista vielä ilmoittautua jonoon, jolloin jonkun peruutettua tulonsa on vielä viime hetkilläkin mahdollisuus päästä mukaan.

 

Mahdolliset kyselyt ja lisätiedot hiipu1@gmail.com tai puhelimitse Mia 0408281586.

Ilmoittautuminen Meriturvaan 11.3.2023

*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.