Retket 2017

Tältä sivulta löytyy retkien kuvaukset. Ennakkoilmoittautumiset Retket-pääsivun lopussa. Toiveita ja ehdotuksia voi lähettää samalla sivulla oleva Palautelomakkeella tai suoraan Markukselle ja Veikolle.

Huhtikuu Karjaajoki

Ex tempore tyyppinen - lähdetään, kun on sopiva aika. Sää/vesivarauksella. Pyritään ilmoittamaan sähköpostilistalla ja täällä hetkeä ennen. Pekka ohjaajana.

Jokimelonnan harjoitusleiri + telttasauna 23.4.

Retken tapainen harjoitusleiri Maijalan laavulla Karjaanjoen varrella. Harjoitellaan virrassa melomisen tekniikoita, virrassa uimista ja heittoköysien käyttöä.
Ohjaajina Veikko, Pekka, Jouni

Karttalinkki

Wappumelonta ma 1.5 Palojärvi

Veikko, Markus. Tiedustelut hiipu1(at)gmail.com

Kevään merkit ilmassa. Ilmapallot kainaloon ja kukkahatut päähän, naamareita unohtamatta. Perinteinen HiiPun vappumelonta.

Noin 10 kilometrin tippaleivänsulattelulenkki. Lähtö pohjoisrannan uimapaikalta. Käydään kurkkaamassa luusuaan ja kiemurrellaan takaisin.

Ilma raikas, vesi kylmää. Varusteet sen mukaisesti. Varavaatteet vesitiiviisti pakattuna ja eväät. Liian kevyesti/riittämättömästi varustautuneet passitetaan takaisin vapun viettoon.                                           

Aikataulu:

Klo 10           Kokoontuminen HiiPulla, kajakit traileriin
Klo 16-17      Takaisin HiiPulla    

Lähtöpaikka kartalla                          

Linturetki su 7.5. Hiipun rannasta

Aamuinen lintumelonta Hiidenvedelle Hiipun rannasta, vetäjänä Jouni. Kokoontuminen rannassa klo 6, kiikarit ja evästä mukaan. Odotettavissa noin 25 lintulajia!

HESA-MELONTA 20.5.-21.5.

Retken nimi on HESA-MELONTA, tulemme maalta ja kutsumme kaupunkia Hesaksi. Stadilaisia tulee mukaan ainakin Henri Modig, joka on melonnan vetäjä ja paikallistuntija. Henri (Hemppa) on HeMe:n (Helsingin Melojat) sekä DK:n (Drumsö Kanodister) jäsen. Lähtöpaikaksi järjestyy DK:n tukikohta Lauttasaaren venesataman vieressä. Kierretään Seurasaari, ruokaillaan   Soutustadionilla. Päivän melonta päätetään yöpymissaareen Pihlajasaari, Mäntykari tai Tammakari. Toisena päivänä on pääkohteena Vallisaari, johon melotaan joko Suomenlinnan tai Harmajan kautta riippuen yöpymispaikasta. Vallisaareen tutustumiseen ja ruokailuun menee 4-5 tuntia. Lauttasaareen paluu eri reittiä kuin aamupäivällä.
Merivesi ja ilma ainakin yöllä ovat toukokuussa vielä kylmiä, joten vaatetus ja makuupussi oltava sen mukaiset. 
Lisätietoja retkestä ja kaluston kuljetuksesta HiiPun ryhmän vetäjältä Arvilta 040 8650403

Kuutamomelonta 8.7.

HiiPun rannasta

22:00 - 05:07

Kesäyö Hiidenvedellä täysikuun aikaan. Tavoitteena helppo ja rauhallinen retki. Paljon taukoja ja unelmointia. 

Vetäjänä Veikko

Heinäkuun Hellemelonta Saaristomerellä 21.7.-23.7.

Kesän kuumin melontaretki. Lämpöaalto on tilattu.

Perjantai: Autoillen HiiPu - Kemiönsaari, vesille Västersandista (Ytterölmos). Yöksi Höglandiin.                          Melontamatka 5 km.

Lauantai: Högland - Dalskär n. 10 km. Dalskärissä bongataan vedenalainen veistospolku.                               Dalskär - Kråkskär n. 15 km, yöpyminen 

Sunnuntai: Kråkskär - Sandön- Västersand n. 25 km. Ja sitten kotia kohti.

Ohjaajana Veikko.

Vesille lähtökohta Rutajärven uimarannalta.
Tarpianjokea Kortejärveltä Taipaleen kylään. Kamppari puolimatkassa.


Tarpianjoki 26.8.-27.8.

Loppukesän jokiretki komeassa maalaismaisemassa Urjalan ja Akaan kunnan alueella. Tomi ja Arvi kävivät 12.8. katsastamassa vesitilanteen sekä sopivat lähtö- ja rantautumispaikat. Vettä on hyvin, pinta vain vajaan vaaksan ylimpien jälkien alapuolella. 
Lähtöpaikaksi Tomi valitsi Rutajärven uimarannan. Pienen välijoen jälkeen melotaan Kortejärvelle ja sitten Tarpianjoelle. Muutama leppoisa virtapaikka löytyy reitillä. Nekin voi ohittaa maitse, jos ei halua virtaan. Lopetuspaikka sunnuntaina Taipaleen kylässä. Melontamatkaa kertyy n. 10 km/päivä. 
Yöpymiseen on varattu Kampparissa Isotalon mökki 4 henk. yht. 60 €, pihalla voi myös telttailla.

Ohjaajina Tomi ja Arvi

 

Syksyn meriretki 9.-10.9.

Paikka vielä avoin. Vetäjinä Pekka, Veikko ja Markus P.

Ruskamelonta Mustionjoella 8.10.

Kesän viimeinen retki ruskaa etsimään Mustionjoelle, yksiköllä tai kaksikolla.
Reitti on Mustion padon alta Karjaalle n. 15 - 18 km. Poiketaan katsomassa Junkarsborgin linanraunioita, joka on joen saaressa noin 4 km aloituksesta. Karjaalle tultaessa joelta näkyy Karjaan vanha 1700 luvun paanukattoinen puukirkko. Maihinnousu on Karjaan keskustassa Mustionjoen yli vievän Turuntien sillan jälkeen n. 500m saaren kohdalla, Pumppulahdentie lähin katu.

Mukaan retkieväät ja sään mukainen varustus vesitiiviisti. Tarvittaessa melontarukkaset tai käsineet.  
Tiedustelut hiipu1(at)gmail.com

Ennakkoilmoittautuminen Retki-sivun lopussa.

Alustava aika-arvio                                              

Klo  8.00       Kokoontuminen HiiPulla, kajakit traileriin
Klo 10.00      Mustion padolla              
Klo 11.00      Lähtö melomaan           
Klo 16.30      Karjaalla               
Klo 18          HiiPulla takaisin

Ohjaajana Jouni

Tältä sivulta löytyy retkien kuvaukset. Ennakkoilmoittautumiset Retket-pääsivun lopussa. Toiveita ja ehdotuksia voi lähettää samalla sivulla oleva Palautelomakkeella tai suoraan Markukselle ja Veikolle.